Budapest, XII. ker. Tamási Áron u. 37.
Mobil: +36 30/63-111-38
Megrendelések személyes átvétele:
kedd, 10 - 18 óra!

A pénzről kicsit másképpen

A pénzről annyi mindent elmondtak már, hogy nagyon nehéz róla újat mondani. Én most mégis megpróbálom. Még pedig úgy, hogy nem egy fizetőeszközként tekintek rá, hanem Feng Shui szimbólumként. Igen, ma a kínai érméről írok neked!

Kezdjük a formájával

Biztosan elgondolkodtál már azon, miért úgy néz ki, ahogy kinéz: miért van pl. lyuk a közepében... Nos, a praktikus magyarázat erre az, hogy a pénztárca, erszény, zseb feltalálása előtt is kellett tudni valahogyan biztonságosan tárolni, hordozni a pénzérméket. A közepükön lévő lyuk segítségével felfúzhették, és a füzért a nyakukba akaszthatták, vagy a derekukra köthették az emberek.

Ám van ennek a formának egy magasabb rendű magyarázata, értelmezése is. Ez az Öt Őselem teóriájára vezeti vissza az érme formai jegyeit. Az érme anyaga és kör formája a Fém elemet szimbolizálja, ez pedig az aranyat, átvitt értelemben a gazdagságot, még-átvittebb értelemben a menny áldását. A Fém elemet a Föld elem támogatja, ezért készítettek az érmék közepébe négyzet alakú lyukat. A négyzet forma a Föld elemet szimbolizálja, ami a Fém elem erősítője, támogatója. A Föld elem a Föld áldását is magában hordozza. Az érme tehát a mindenség teljességét, a mennyet és a földet, a mennyei és földi áldások teljességét fejezi ki.

Érmék

A kínai pénzérme ma már nem fizetőeszköz, mégsem ment ki a forgalomból. Vajon miért? Nos, a fentebb elmondottak miatt mágikus hatása van, általánosan ismert és világszerte használt szerencse- és gazdagság-szimbólum. Több féle formában, és nagyon sok féle célra használhatjuk.

Az érme magában

Az érme magában talizmán, általában szerencsehozó szimbólum lehet, amit hordhatunk akár pénztárcánkban az aprópénz között, vagy nyakba akasztva medálként, de lakásunk gazdagság területén (délkelet) egy kerek fém tálkára helyezve néhány darabot (3-mal osztható darabot) az anyagi jó szerencsénket is előmozdíthatjuk vele. Ilyen érmét találsz Web-áruházunkban, ha a képre kattintasz.

3-as érme

Az érméket különleges fűzési technikával összefűzve hatásuk fokozható. A 3-as szám a gyarapodás, a kiteljesedésre törekvés száma. Három érme háromszög alakban összefűzve a gyarapodást, gazdagodást szimbolizálja. Ezt is hordhatjuk pénztárcánkban, vagy elhelyezhetjük lakásunk gazdagság területén. Ha üzleted van, ragassz ilyen 3-as érmét a pénztárgépre, ami a forgalom növekedését fogja eredményezni. Helyezz ilyen 3-as érmét a pénztárba a nagyobb papír pénzek közé, hogy magához vonzzon még több nagy értékű papír pénzt, tehát növelje jövedelmedet. Ugyanígy ragaszthatsz 3-as érmét számlatömbödre, melyben főként bevételeket számlázol. Ez is a forgalom növekedését fogja eredményezni. Ilyen 3-as érmét találsz Web-áruházunkban, ha a képre kattintasz.

Pénzfüzérek

A pénzfüzérek formája a fentebb már említett tárolási, hordozási módszeréből ered, amikor az érméket fűzérbe fűzve hordták az emberek. Mára természetesen ezek a füzérek is szimbolikus jelentéssel bírnak, és hogy hatásuk még erősebb legyen, kiegészültek néhány további elemmel.

A pénzfüzér felső végén misztikus csomó található, ami a véget nem érő jó szerencse szimbóluma. A füzér alsó végét egy, vagy két bojt ékesíti. A bojt ugyancsak a gyarapodást, sokasodást, az áldások megsokszorozódását szimbolizálja. A pénzfüzérekhez használt fonál mindig piros színű, mivel a piros szín az élet színe, életet visz abba, amin alkalmazzák.

3-as pénzfüzér

A 3-as pénzfüzér formáját tekintve eltér ugyan a fentebb bemutatott 3-as érmétől, de hatását tekintve nincs különbség. Ez is a gyarapodást, gazdagodást erősíti. Formája, kialakítása miatt azonban inkább olyan helyen érdemes használni, ahol valamire (bútor fogantyú, ablak-, vagy ajtókilincs, stb.) fel tudjuk függeszteni. A fentebb már részletezett jótékony hatásai mellett kiemelhető egy különlegessége: ha üzlethelyiségben, műhelyben belülről az ajtóra, vagy az ajtó közelében felfüggesztjük, a vendégek (tehát a bevétel) növekedését fogja eredményezni. Ilyen 3-as pénzfüzért találsz Web-áruházunkban, ha a képre kattintasz.

6-os pénzfüzér

A 6-os pénzfüzér - mivel 3-mal osztható számú érméből áll - elsősorban ugyancsak gazdagság-szimbólum. Van azonban néhány különleges alkalmazási területe is.

  • Bejárat közelében a lakás védelmét szolgálja.
  • Lakásunk segítők területén (északnyugat) elhelyezve a kintlévőségeink megtérülését segíti.
  • A Repülőcsillag Iskolában (Feng Shui irányzat) a 2-es betegség-csillag klasszikus orvoslására szolgál. Ennek helye a lakásban évről évre változik. Kattints ide, és megtalálod, hogy ebben az évben lakásod mely területén védekezhetsz ellene 6-os pénzfüzérrel.
  • Sokan az autójukban a középső visszapillantó tükörre akasztva is használják, hogy a hosszú utak során védelmet nyújtson az autóban utazók számára.

Ilyen 6-os pénzfüzért találsz Web-áruházunkban, ha a képre kattintasz.

8-as pénzfüzér

A pénzfüzérek szinte kivétel nélkül mindig 3-mal osztható számú érméből készülnek. Ez az egyetlen kivétel, ám ez nem is gazdagság-szimbólum... de átvitt értelemben mégis gyarapodásunkat szolgálja. Ha tanulsz, vagy olyan könyvet olvasol, amiben hasznos információk találhatók, használj 8-as kínai pénzfüzért könyvjelzőnek. Ennek segítségével az elsajátított információkat később tőkévé fogod tudni kovácsolni a magad számára. Ilyen 8-as pénzfüzért találsz Web-áruházunkban, ha a következő linkre kattintasz:

9-es pénzfüzér

Ez a pénzfüzér 9 kínai érméből készül. Mivel a 9 = 3 x 3, ez minősül a legerősebb, legteljesebb gazdagság-szimbólumnak a pénzfüzérek között. Lakásod, irodád gazdagság területén (délkeleten) felfüggesztve erőteljesen előmozdítja anyagi helyzeted alakulását. Ilyen 9-es pénzfüzért találsz Web-áruházunkban, ha a következő linkre kattintasz:

A felsoroltakon kívül még számos pénzfüzér, pénzérme és ezekkel díszített Feng Shui szimbólum található még a Feng Shui Boltban. Ezeket egyszerre áttekintheted ide kattintva.

 

 

 

 v-to.info - a Velencei tó térségének e-lapja
www.janbelteriajto.hu
design HORICOM
clear