Budapest, XII. ker. Tamási Áron u. 37.
Mobil: +36 30/63-111-38
Megrendelések személyes átvétele:
kedd, 10 - 18 óra!

2008 - Föld Patkány éve

2008. január 17-én előadást tartottam a Föld Patkány évéről, amelyről DVD is készült. A DVD az alábbiaktól többet nyújt, mert minden résztvevő személyes képletét is elkészítettem, így személyessé vált az előadás. Valamint mégtöbb ismeretanyagot adtam elő, több mit egy és háromnegyed órában. Ha kíváncsi vagy erre is, akkor írd meg születési dátumodat és postacímedet e-mail címünkre, és küldjük a DVD-t.

Ha a szövegben elhelyezett képekre kattintasz, azonnal a Web-áruházunkban találod magad.

2008 - a Föld Patkány éve
2008-as esztendő a Föld Patkány éve, amelyet a kínai kalendárium két elemmel szimbolizál - az egyik maga a Föld elem, a másik a Patkány állatjegy saját eleme, vagyis a Víz elem. E két elem az Öt Őselem kölcsönhatásai szerint egymásra hat: a Föld elem gátak közé szorítja a Vizet, azaz kordában tartja.

Hong kongi Feng Shui mesterem, Raymond Lo minden évben előre jelzi az adott energiák hatásait. Nézzünk bele 2008-ba!

A kínai szimbolizmus nagyon erőteljes a kínai sorselemzésben, ezért a két elemet mint képet is magunk előtt kell látnunk. A kínai kalendárium egymás fölé helyezve ábrázolja őket, vagyis a Föld csücsül a Víz tetején. Valójában ez a kontroll szimbóluma, hiszen a Föld nem engedné a vizet szétfolyni. De milyen is a Patkány vize valójában? Ez egy nagyon erős Víz elem, amelyet lehetetlenség kordában tartani, így ennek ismeretében azt kell megállapítanunk, hogy a Föld úszik a víz tetején, és így nem tudja teljesen kontrollálni a Vizet. A Víznek két típusa van. Az egyik olyan, mint az óceán amely hatalmas energiájával rendelkezik, a másik típusa a kis kerti tó, mely gyengéd energiájú. Így tehát ahelyett, hogy a Föld gátak közé szorítaná a Vizet, inkább összetűzés alakul ki a Föld és a Víz elemek között. Ez a Föld elem - ami a fenti részben található - Yang Föld, amely a hegy szimbóluma. Ez stabilitást sugallana, de egy ilyen úszó Föld az óceánban nagyon törékenynek tűnik, mert nincs alapja. Ez az elem-kapcsolat így egy olyan évet jelez, amely külsőleg stabilabb, de sok lesz benne a mélységben megbúvó feszültség és összeütközés.

A kínai asztrológiában a Patkány állatjegy igen erős Víz elem, és a 12 állatjegy között is az első helyet foglalja el. Ezeknél tulajdonságoknál fogva a Patkány éve új kezdeteket jelenthet a nemzetközi kapcsolatokban, vagy társadalmi rendszerekben, így néhány országban új rezsim, új kormány alakulhat meg.

A kínai kalendárium 60 éves ciklus-körben működik. Ez azt jelenti, hogy utoljára 1948-ban volt Föld Patkány éve. Ez volt az az év, amikor a Szovjetunió és a nyugat közötti ellentét erősödött, Berlin blokád alá került, Az 1948-as Párizsi Béke ismét a trianoni országhatárt állította vissza, az 1948-as választások után fokozatosan a kommunista párt vette át a vezetést és az ötvenes évek elejére "kiteljesedett" a sztálini rendszer.
A Yang Föld kínai karaktere nemcsak a nagy hegy szimbóluma, hanem egy erős, szilárd, határozott személyiségű embert is jelent. Azok az emberek, akik Yang Föld napon születtek, általában nyugodtak, elkötelezettek, erősek, megbízhatóak, praktikusak, a földön járnak. Néhány híres ember, akik ilyen napon születtek: Hilary Clinton, David Beckham, Michael Jackson, Eric Clapton.

Balesetek - természeti katasztrófák
A Patkány oppozícióban, azaz ellentétben áll a Ló jeggyel. A Ló a Tűz elemet képviseli, így ez azt jelenti, hogy a Patkány Víz eleme és a Ló Tűz eleme összecsap. Egy ilyen oppozíció utalhat gyakori balesetre, melyek kapcsolatban állnak a tűzzel és a vízzel, a tengerrel és a levegővel. Mivel a Patkány évet a legerősebb Víz elem uralja, áradásokra, cunami-katasztrófákra is lehet számítani. Múltbéli eseményekre visszatekintve, a 2004. december 26-i dél-ázsiai cunami, valamint a Titanic 1912. április 14-én bekövetkezett katasztrófája, olyan napra esett, melyen a Patkány jelenléte igen erős volt. 1228-as esztendő ugyancsak a Föld Patkány éve volt. Ebben az évben a hatalmas áradások többszázezer embert ragadott magával Hollandiában. 1588 egy másik Föld Patkány év, amikor a Spanyol Armada hatalmas tengeri viharba került Írország partjainál, és mintegy ötezer ember lelte halálát a tenger habjai között. A Patkány éve több légi balesetet hozhat. Az 1996-os Patkány évében sok repülőgép szerencsétlenség történt, több mint húsz légitársaság gépe zuhant le, többek között júliusban a Boing 747-es járat, ahol 230 ember lelte halálát. Patkány évében térítették el a Cathy Pacific gépét is. A Yang Föld a Patkányon bizonytalan Földet jelent, amely a földdel kapcsolatos katasztrófákat hozhat. Ilyenek a földrengés, földcsuszamlás, és épületek összedőlése.

Víz, víz, víz
Az utóbbi évek fő témája a globális felmelegedés. A sarki jégtakarók veszélyes gyorsasággal olvadnak. Az előzetes számítások szerint 2050-re több tengerparti város víz alá fog kerülni. 2007-ben drámai klímaváltozást éltünk meg, ami már azt igazolja, hogy jobban oda kell figyelnünk erre a tényezőre. 2008-ban ez a folyamat tovább fog gyorsulni. A Yang Föld, amely a Patkányon ül, szimbolikusan úgy is fordíthatjuk, óceánban úszó hatalmas jégtömb. Ez egy vészjelzés. Ilyen veszélyre utaló jelzés nem csak a kínai kalendáriumban található, de a Feng Shui is tükrözi:

2008-ban a központi Repülőcsillag a Víz elemű 1-es csillag lesz. Az évek központi száma általában az adott évet jellemzi. 2005 központi száma a 4-es volt, ez a csirkét szimbolizálja. Ekkor volt a madárinfluenza kezdete. 2006 központi száma a 3-as, ami a vita és a földrengések száma. Ugye emlékszünk, Magyarországon is mennyi vita ütötte fel a fejét még a családokon belül is a választások során? A 2007-es év központi száma a 2-es, ami a betegséget jelenti. Miről beszélünk sokat 2007-ben? Az egészségügyi rendszer teljes átalakításáról. Ezek alapján tehát feltételezhetjük, hogy a 2008-as esztendő 1-es központi száma áradásokra, és egyéb vízi katasztrófákra mutathat.

Szexualitás
A Patkány állatjegyet a románc virágának is nevezik, ami azt jelenti, hogy a Patkány-években általánosságban több lesz a szerelmi románc és szexuális botrány. És hogy kik élig meg főként? Azok az akik a disznó vagy a nyúl vagy a kecske évében születtek. Mozgalmas társadalmi életet élhetnek, több lesz az átlagnál a másik nemmel való ismerkedési lehetőségük.

A Föld elem a homoszexualitással is kapcsolatban van. Nagyon sok neves homoszexuális ember Yang Föld napon született. Leonardo Da Vinci, Michaelangelo, Csajkovszkij, George Michael, Boy George, Andy Warhol, Rosie Odonel. Nem teljesen világos, hogy a Föld elem miként kapcsolódik a homoszexualitáshoz, de elképzelhető, hogy ez annak tudható be, hogy a Föld elem inkább semleges természetű, nem úgy, mint a másik négy: a Víz, a Tűz, a Fa és a Fém elemek.

Patkányok, Lovak, Nyulak, figyelem!
A Kínai asztrológia 12 állatjegye különböző kapcsolatban állhatnak egymással. Vannak amelyek kedvelik és vannak amelyek nem kedvelik egymást, ill. különleges kapcsolatot is alkothatnak.

Így például a Patkány és a Ló oppozícióban áll egymással: az egyik Víz, a másik Tűz elem, amelynek olvasata sérülés, vérzés. Ezért a Ló évében született emberek különlegesen is legyenek óvatosak. A rájuk leselkedő veszélyek a vízzel és a tűzzel lehetnek kapcsolatosak, vagyis tengeri és légi balesetek formájában köszönthetnek rájuk. A Ló szülötteknek ebben az évben ajánlott Bivaly szimbólum, medál használata, mely segít, hogy a Patkány Víz eleme ne legyen olyan agresszív, így minimalizálja az oppozíció negatív hatását. Továbbá a Ló szülöttek a 2008-as esztendőben több eseményt, mozgást, változást fognak tapasztalni az életükben, és az utazásaik is megszaporodnak. Munkát és lakóhelyet is változtathatnak, amely lehetőségeket érdemes kihasználniuk. Az utazás számukra sok pozitívummal járhat, de ne utazzanak északi irányba, mert 2008-ban ez a rosszindulatú Jupiter Nagyherceg iránya, valamit lehetőleg kerüljék a nagyobb tengeri utazásokat.

A Patkány és a Nyúl együttállása - asztrológiai kifejezéssel: büntető kapcsolatban van. Tehát, az ilyen kapcsolat diszharmóniát, aggodalmat, irritációt és aggódást, zavartságot hozhat, ezért a Nyúl szülötteknek feltétlenül ajánlott Bivalyt ábrázoló szimbólum használata, amely lehet egy függő, egy szobor vagy kulcstartó, mert ezzel csökkenthetik a várható negatív hatásokat.

A Patkány szülöttek az év Nagyhercegével szintén kapcsolatba kerülnek. Mivel ez kedvezőtlen hatással van rájuk, így ők sem kerülhetik el a Bivaly függő használatát.

Bivaly függő
380 Ft
Bivaly kulcstartó
800 Ft
Bivaly kulcstartó
800 Ft
Bivaly medál
580 Ft
Bivaly medál
580 Ft
Bivaly kártya
390 Ft

Bivaly, Majom és Sárkány szülöttek! Jó nektek!
Mind a három állatjegy harmóniában van az év Patkány jegyével. A Patkány a Majommal és a Sárkánnyal trigont alkot, a Bivallyal pedig társak. Így egy harmonikusabb évet élnek, de felelőtlenség lenne bármiféle pontos asztrológiai előrejelzést csak az év alapján adni.

Egészség
Az Öt Őselem testünk különböző részeit is szimbolizálja. A Föld elem a gyomor, a lép, és az izomzatot uralja. Így tehát az egészségügyi problémák közül több lesz a gyomor-probléma, ételmérgezés és a hasmenés. Ha a Föld elem nem működik rendesen, izom- és sejtproblémákat okozhat, ami elhízáshoz, cukorbetegséghez és rákhoz vezethet. A cukorbetegséget a lép helytelen működése okozza, ami az inzulint termeli. A lép ugyancsak a Föld elemhez tartozik a kínai gyógyászatban.

A Víz és a Tűz elemek oppozíciója hozhat a Tűz elemhez kapcsolódó betegségeket, úgymint: magas vérnyomást, szív problémákat, rendszertelen szívverést, veseproblémákat.

Gazdaság
Az Öt Őselem mindegyike összekapcsolható iparággal is. Így minden iparágra az elemek kölcsönhatásából el lehet mondani, milyen év várható számukra 2008 ban.

Tűz elemű tevékenységek
A Tűz iparágakhoz tartozik a pénzvilág, a tőzsde, az energiaipar, az elektromosság, a vendéglátás, és a légitársaságok. A Tűz elem megolvasztja a Fém elemet, ami kapcsolatukban azt jelenti, hogy a Tűz iparágnak a Fém a pénz-eleme, a Föld elem pedig a termelékenységét szimbolizálja. 2008-ban nincs Fém elem, a Föld elem pedig gyenge. Ezért van az, hogy a Tűz elemhez kapcsolódó tevékenységek gyengék.
A Tőzsde manapság elég kiemelkedő pozíciót foglal el mindennapi életünkben, így róla többet mondanék. A tőzsde mögött lévő inspiráló erő tehát a Tűz elem. 2008-ban a domináns elem a Víz, így a 2006 - 2007-es Tűz-évek (Tűz Kutya, Tűz Disznó) után a tőzsde megnyugvása várható. Az erős Tűz elem az optimizmus és a spekulatív gondolkodás jelzője is. Tűz befektetők nélkül a tőzsde konzervatív, és nyugodt. Annak ellenére, hogy az évben nem szerepel Tűz elem, a tavaszi és nyári hónapok erős Fa és Tűz hatásúak, amik fellendíthetik a tőzsdét és az ingatlan-piacot. A befektetők viszont óvatosabbak és praktikusabbak lesznek, így drámai ingadozásokra - mint 2007-ben - kevésbé kell számítanunk. Általánosságban 2008 a tőzsde szempontjából egy nyugodtabb, stabilabb pénzügyi menetet jelent.

Föld elemű tevékenységek
Föld iparágak: ingatlan-piac, bányászat, szálloda-ipar, vegyipar, biztosítás. Ezek a 2004 Majom (fém elem) és 2005 Kakas (fém elem) évében nagy mozgást éltek meg, mivel a Fém elem a Föld iparágak termelékenységi mutatója. 2006-ban ez az iparág lelassult, mivel a Tűz és Föld év nagyobb versenyt hozott létre, és a profit megoszlott. 2008-ban a Víz elem hoz a Föld iparágaknak jó pénzt, de a mozgolódás kisebb lesz, hiszen hiányzik a Fém elem. Tavaszal és nyáron a Fa és Tűz elemek felpezsdíthetik az ingatlan-piac mozgását.

Fém elemű tevékenységek
A Fém iparágak - mint a gépgyártás, számítástechnikai és High-Tech ipar, kozmetikai ipar, egészségügy - aktív évet élnek meg, termelékenyek lesznek, hiszen a Fém iparágaknak kedvez a Víz elem.

A NASDAQ a High-Tech iparágak tőzsdei indexe. Ezt Raymond Lo mester a Fém elemhez kapcsolja. Mint ilyen, a High-Tech gazdaságának mutatója a Víz és a Fa erős jelenléte. 2008-ban a Víz elem igen erős, ez kedvez az Internet-alapú, és a High-Tech üzletágaknak. A Fa elem hiánya azonban azt okozhatja, hogy a sok tevékenység nem tudja meghozni a tőle várt anyagi sikereket.

Fa elemű tevékenységek
A Fa iparágakhoz tartozik a textilipar, divat, könyvkiadás, papíripar, erdőgazdálkodás, bútoripar. Számukra szintén profitot hozhat a 2008-as év, mert a Fa elemnek a Föld a pénz-eleme. Az általuk megtermelt profit azonban épp csak elegendő lesz, mert a Föld elem gyenge.

Víz elemű tevékenységek
2008-ban a kevésbé virágzó iparágak a Víz elemmel lesznek kapcsolatban. Ide tartozik a hajózás, a kommunikáció, és az italok. Az erős Víz erős versenyt hoz létre, amely csökkenti a haszonszerzés lehetőségét.

Feng Shui

A tér energiái ugyanúgy változnak évről évre, hónapról hónapra, mint a személyes energiáink. Így ha a kínai metafizika segítségével ki tudjuk számolni lakásunk, irodánk mely területére esnek a jó és rossz energiák, akkor megtehetjük a megfelelő előkészületeket értelemszerűen ezek fokozását ill kivédését.

2008-ban az "öt sárga" elnevezésű - akadályokat, szerencsétlenséget szimbolizáló - rossz energia lakásunk D-i részén helyezkedik el. Ha lakásod fontos területe esik ide, úgy mint a bejárat, nappali vagy a háló, akassz fel egy fém szélcsengőt. A legveszélyesebb hónapok ezen a területen a február, az augusztus és a november.

Egy másik rossz energia típus a "Betegség Csillaga", amely az ÉNy-i területen lesz található. A hagyományos Feng Shui "orvoslási technika" szerint 6 kínai szerencseérméből álló füzért kell ide helyezni.

Az év "Nagyhercege" ebben az évben az Észak, ahol nem ajánlatos építkezni, földet mozgatni. A "Három Sha" energiáját a déli területünkön találjuk, amelynek nem jó háttal ülni. Tehát 2008-ban ne ülj délnek háttal. Könnyen hátbatámadhatnak.

A Botrány csillag a DNy-i területen fog bajt okozni, ennek orvoslására 3-4 szál bambuszt helyezünk vízbe.

A Patkánnyal harmonizál a Bivaly, a Majom és a Sárkány. Ezen állatjegy alatt születettek harmonikus évet fognak megélni, bár a kínai asztrológiai rendszer a személy születési éve mellett figyelembe veszi annak születési hónapját, napját és óráját is. A Patkány tehát nem csak a Ló évében születettekre lesz negatív hatással, hanem mindazokra is, akiknek születési hónapja, napja, vagy órája Ló, Patkány, vagy Nyúl.

Természetesen a kínai kalendáriumból azt is kiolvashatjuk, hogy az a hónap, nap amelyen születtünk, milyen állatjegyhez tartozik. Ekkor is kell a bivaly szimbóluma!

Hiszen a kínai asztrológia 4 oszlopos sorsmeghatározásában szükség van az év ismerete mellett a hónap , a nap és az óra idejének elemekké való alakítására is. (ugyanúgy, ahogy az évet is, mindenhónapot, napot, órát 2 elem jellemez)

Így, ha megrenhdeled a 2008-as eszetndőről szóló DVD-t, amley a január 17-i előadásom felvétele, akkor elkészítem képletedet, és Te is éppúgy bele tudsz mélyedni a 2008-as esztendő energiáiba.

Kívánok vidám, Chiben gazdag 2008-at! Használjuk ki a Feng Shui adta lehetőségeket életünk sikeresebbé tételében.v-to.info - a Velencei tó térségének e-lapja
www.janbelteriajto.hu
design HORICOM
clear