Budapest, XII. ker. Tamási Áron u. 37.
Mobil: +36 30/63-111-38
Megrendelések személyes átvétele:
kedd, 10 - 18 óra!

2006. Tűz Kutya éve

Raymond Lo a világ vezető Feng Shui mestere. Előrejelzései több évre visszamenően leellenőrizhetők. Egy szenzációs könyvet írt Szerencsenapok évkönyve -2006 a Tűz Kutya éve címmel. Ebből egy kis részlet olvasható az alábbiakban. A könyv naprakészen jelzi az adott lehetőségeinket. A modern világunk nékülözhetetlen segédeszköze, mert abban ad útmutatást, hogy mikor mit csináljunk, hogy dolgainkat könnyen el tudjuk végezni, sikeresek legyünk az élet minden területén. Az egészségtől kezdve a szerelmen át a boldogulásig. A könyv itt látható. Kapható a könyvesboltokban, valamint a Podmaniczky u. 91. alatti Feng Shui szaküzletben (tel.: 06/1 331 2898). Ha ismerjük a rendelkezésre álló energiáinkat, sokkal jobban tudjuk a dolgaink magyarázatát.

A Hsia kalendáriumban 2006-ot, a Tűz Kutya évét két elem piktogramja jelképezi, éspedig a: Föld tetején lobogó Tűz (alsó piktogram: Föld, felső: Tűz). Az  öt Őselem rendszerében az elemek között romboló és éltető körforgás létezik. Itt a Tűz szüli a Föld elemet, ami az éltető körforgás szerint harmonikus elemkapcsolat. Így a Föld tetején lobogó Tűz békés összhangot jelez, s remélhetően viszonylag békésebb évre következtethetünk, kevesebb nemzetközi konfliktussal. Hasonló hangulatú év volt a közelmúlban, 2000, a Fém Sárkány éve. Ekkor a világ békésen ünnepelte az ezredfordulót, közvetlenül 2001. szeptember 11-ei események előtt.
A Föld tetején lobogó Tűz 2006-ban Yang Tűz, és a Nap tulajdonságaihoz szokás hasonlítani. Ez az elem a nyitottság, a derűlátás, a melegség, az udvariasság és a gondoskodás jelképe. Mint ilyen, előre vetíti az év hangulatát. 2006-ban egész biztosan megszaporodnak a békés hangulatú, nyílt béke megállapodások, melyek végre meghozzák azt a nyugodt nemzetközi légkört, ami oly sok éve hiányzik. A Tűz alatt található Föld elemet a Kutya képviseli, amelynek jelentése egyúttal a "Pokol kapuja" és a "Tűz raktára". Ez az írásjegy gyakran spirituális és vallásos tartalmat is hordoz. Következésképp 2006-ban a létezés spirituális értelmére és kérdéseire is ráirányul a figyelem, s egyre több és több ember keresi majd a válaszokat vallási vitákon és egyházi eseményeken.

A Yang Tűz - a nagy tűz jelképe, a Föld Kutya pedig a tűz raktárának a szimbóluma. A két elem a hegytetőn lobogó tüzet ábrázolja  - egyformán utalhat szokatlanul heves vulkánkitörésekre, energiakatasztrófákra, mint például  nukleáris robbantásra.  A legutóbbi nukleáris katasztrófa Csernobilban történt, 1986-ban (szintén Yang Tűz év). A Yang Tűz hatalmas, erőteljes energia, tehát 2006-ban az atomenergia biztonsági  kérdései is előtérbe kerülnek.

A kínai asztrológiában a Kutya oppozícióban/ellentétben van a Sárkánnyal, és mindkettő erőteljes elemek. Az oppozíciós jegyek komoly földrengésekre engednek következtetni. A Feng Shui Repülő csillag Iskolájának tapasztalatai szerint a 3-as csillag szimbolizálja a földrengést.  Ez a csillag 2006-ban a középpontban tartózkodik, - amely szintén súlyos földrengésekre utal. Az 5-ös a balszerencse csillaga, és 2006-ban nyugaton tartózkodik,  emiatt előfordulhat, hogy nyugaton, a földrészek és országok nyugati területein, valamint a középső részeken, így a földrajzi nevükben a "közép-, központi" jelzőkkel ellátott területeken több természeti katasztrófa fordulhat elő. A földrengéseken kívül másféle természeti csapások és súlyos balesetek is gyakrabbak lehetnek 2006-ban. Gondolok itt bányaomlásokra, földcsuszamlásokra, épületek váratlan összedőlésére és más hasonlókra.

A Kutya oppozícióban van a Sárkánnyal, de bünteti  a Bivaly és a Kecske jegyűeket is. Következésképp a Sárkány, Bivaly és Kecske évének szülöttei jól teszik, ha különösen óvatosak 2006-ban. Mivel a Föld ütközik a Földdel (mind a három állat föld elemű), a veszélyforrásokat részben azonosíthatjuk a földmozgással járó természeti katasztrófákkal: földrengés, földcsuszamlás, földomlás, talajszint megsüllyedése/épületek összedőlése. Röviden: a Sárkány, Bivaly és Kecske évének szülötteinek nem ajánlott szilárd és nagy földtömegek közelében tartózkodni. Jobb ha kerülik a hegyvidékeket és a sivatagokat.

Ez az elővigyázatosság különösen 2006 április, július és október hónapjaiban, valamint 2007. januárjában kívánatos, mert ezek a hónapok szintén Föld eleműek.

Az előbb említett jegyek szülöttei jól tennék, ha a Tűz Kutya évében egy Nyúl-függőt, (beszerezhető az Első Magyar Feng SHui szaküzletben a Podmaniczky u. 91 alatt) medált viselnének, amely magához vonzza a Kutyát, így minimalizálja a negatív hatású oppozíciót és büntetéseket. A Sárkány évek szülöttei a szokásosnál nagyobb kavarodásra, több utazásra, mozgalmasabb, lármásabb évre számíthatnak. Kiváló alkalom ez számukra költözésre, munkahelyváltásra vagy vállalkozás elköltöztetésére. Utazhatnak is, feltéve, hogy nem utaznak nyílegyenesen északnyugati irányba, azaz nem mennek szembe a Nagyherceggel. A Jupiter ugyanis 2006-ban  ÉNY-i irányban látható.

Egészség
A Föld elem a gyomrot, a lépet, az izomzatot és a sejteket jelképezi. Emiatt erős Föld-években gyakoribb a rákbetegség.

A Tűz és Föld elem kombinációja tönkreteszi a Víz elemet, amely elem ellenőrzése alá a vese tartozik. Így gyakoribb lehet a vesepanaszok száma. Az egészség megőrzése érdekében ajánlott a szokásosnál több friss, lédús gyümölcsöt és zöldséget, C-vitamint, Omega-3-as és más vitaminokat fogyasztani, hogy a szervezet vízháztartásának egyensúlyát megőrizzük. A Tűz és a Föld jelen kombinációja kiszárítja az időjárást. A vízhiány állapot hajhulláshoz vezethet, 2006-ban sokan nagymértékű hajhullást tapasztalhatnak magukon.

Gazdaság
Ami a gazdasági életet illeti: 2006-ban a Yang Tűz a Mennyei Törzsben látható.  (két piktokgramm egymás tetején, a felsőt nevezik mennyei törzsnek)

A Tűz a pénzpiac, a Yang Tűz az optimizmus jele. S éppen ez az optimizmus alakítja pozitív trendek sorozatává 2006-ot a tőzsdéken. Ám a Yang Tűz a Kutya hátán áll (amely a Tűz elem temetője), így afféle lidércfény, csalóka tűz. Csakhogy a tőzsdék világát gyakran illuzórikus haszonelvű jelenségek mozgatják, meglepően magasra szökhetnek a tőzsdei árfolyamok, különösen tavasszal és nyáron. Ősszel és télen azonban nem árt az óvatosság, tartós visszaesés várható,  mivel 2007-re legyengül a Tűz elem ereje, s az erő hanyatlása már 2006 második felében megkezdődik. Általánosságban az erőteljes Föld elemű Kutya éve kedvez a Tűz elem csoportjába tartozó iparágaknak. A Tűz szüli a Földet, így az év roppant erős Föld eleme ezen iparágak produktivitását és aktivitását mutatja - ideértve a pénzügyi ágazatokat, a tőzsdét, az energiatermelő, az elektromos, a szórakoztató ágazatokat és a légiközlekedésben érdekelt ágazatokat.

A Fa elem tönkreteszi a Földet, vagyis a faiparban pénzként (anyagi háttér, forrás) tekintenek a Földre. A Kutya évében a faiparnak sok és jó pénz jut, a fával foglalkozók eredményes  üzleti év elé nézhetnek,  melyben a Tűz jelképezi a termelés aktivitását, a Föld pedig a jövedelmet. A faiparhoz tartozik többek közt: a textilgyártás, a divat, a könyvkiadás, a publikálás, a papír, az erdősítés, fagazdálkodás, bútorgyártás és minden, ahol növényi rostokat vagy fát használnak.

A Föld elem szimbolizálja az ingatlanpiacot. Az ingatlanpiaci aktivitás  élénkült az elmúlt két esztendőben, mert Majom és a Kakas éveinek Fém eleme mind a két évben a Föld termőképességét bizonyította. 2006-ban azonban a Fém elem hatása eltűnik, ahogy a "földipar" másik hajtómotorját, a pénzt képviselő Víz elem sem lesz jelen. Helyettük az erőteljes Föld elem hatására megnő az ingatlanpiaci résztvevők közti rivalizálás. Előre látható, hogy az ingatlanpiac, más Föld elem érdekeltségű ágazatokhoz hasonlóan - bányászat, biztosítás, idegenforgalom, stb-,  kénytelen lesz szerényebb eredményekkel beérni, sőt helyenként visszaesés vár e vállalkozásokra  a Kutya évében.

Fém elem. A hi-tech technológiákat leglátványosabban a NASDAQ képviseli.  Szerintem ezt az iparágat legjellemzőbben a Fém elem jeleníti meg. Mivel a fémfeldolgozáshoz rengeteg fára és vízre van szükség, s tudjuk: a Fa és a Víz elem a Fém iparágak  termelékenységét és a pénzét jelenti. 2006-ban amikor a Víz és Fa elem nincs jelen, kedvezőtlen gazdasági kilátások elébe néz a fémipar, s ugyanez a sors vár a hi-tech és az internetes cégekre, vállalkozásokra.
Összegzésképp elmondható, hogy a Fa és Tűz elemmel jellemezhető vállalkozások, iparágak  jól teljesítenek a Tűz Kutya évében. Ilyenek  az energiatermelő- és elektromos ágazat, a pénzügyi vállalkozások, a tőzsde, a textilgyártás, a divat-ágazat, a papír gyártók és forgalmazók, a könyvkiadók, a szerzők és más publikációt folytatók.  A földdel és fémmel foglalkozók dolgai viszont rosszul alakulnak. A Föld ágazathoz sorolhatók: a bányászat, a vegyipar, az ingatlanpiac szereplői, a szállodák; a Fém elemhez  tartozik a gépjárműgyártás, a nehézipar, a vas-és acélgyártás, a hi-tech, és valamennyi internettel kapcsolatos üzlet.

Víz elem. A vízzel foglalkozó ágazatok, pl. a hajózás, italgyártás, kommunikáció, stb. némi,  gazdasági eredményre számíthatnak, tehát nem erőteljesek.

További részletek Raymond Lo - Szerencsenapok évkönyvében olvashatók...v-to.info - a Velencei tó térségének e-lapja
www.janbelteriajto.hu
design HORICOM
clear